Nieuws

Bijzondere DJ-tafel op expositie studenten Enschede bij De Bijenkorf

Studenten van de Saxion Hogeschool en de Universiteit Twente in Enschede exposeren hun afstudeerproject de komende weken bij De Bijenkorf.
De Bijenkorf in Enschede heeft een deel van de winkel beschikbaar gesteld. Vandaag wordt het laatste werk verricht aan de expositieruimte. Vanavond is de officiële opening. De hogeschool en de universiteit werken al jaren samen met het warenhuis. Dit jaar is er voor de achtste keer een expositie. Het zal de laatste keer zijn omdat de Bijenkorf in Enschede volgend jaar sluit.
Een bijzonder item op de expositie is een DJ-tafel. Die is gemaakt om jongeren buiten te vermaken. Ze kunnen zelf DJ spelen door een mobiele telefoon op een paneel te leggen. De muziek uit hun telefoon komt dan keihard op de boxen. De tafel heeft een dak met zonnepanelen waardoor er geen stroom nodig is. Ook is de tafel nagenoeg niet te vernielen door de materialen die zijn gebruikt. Een bedrijf in Goor heeft het idee bedacht, studenten van de UT hebben het uitgevoerd. In het buitenland staan al soortgelijke tafels uit Goor. In Nederland staat er alleen nog maar één in Brabant.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.