Nieuws

Student uit IJsselmuiden wint afstudeerprijs Saxion

Student uit IJsselmuiden wint afstudeerprijs Saxion
Student uit IJsselmuiden wint afstudeerprijs Saxion
Student Rik Lindeboom uit IJsselmuiden is de winnaar van de Saxion afstudeerprijs. Hij kreeg de prijs vandaag bij de opening van het hogeschooljaar in Enschede.
Lindeboom volgde afgelopen studiejaar de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en heeft onderzoek gedaan naar tumorvorming. De uitkomsten hebben sterk bijgedragen aan het verkrijgen van inzicht in de werking van middelen voor chemotherapie bij leukemie. De jury kende hem een geldbedrag van 1500 euro toe en prees de waarde van de scriptie voor patiënten en de samenleving.
Vincent Vreeswijk uit Hengelo, die Chemische Technologie studeerde, ontving de tweede prijs. Hij onderzocht de raffinage van olie die wordt gewonnen uit biomassa. Daarmee wordt hergebruik van deze brandstof mogelijk en levert het een bijdrage aan een duurzame samenleving. De derde prijs was voor Martijn Reinders uit Duiven. Hij volgde de opleiding Archeologie en toonde met zijn scriptie het belang aan van de aanwezigheid van een archeoloog tijdens ruimingen van belangrijke historische plekken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.