Nieuws

Huurdersvereniging wil dat SallandWonen weggaat bij koepel Aedes

Huurdersvereniging wil dat SallandWonen lidmaatschap koepel opzegt
Huurdersvereniging wil dat SallandWonen lidmaatschap koepel opzegt
Huurdersvereniging Salland wil dat woningcorporatie SallandWonen in Raalte het lidmaatschap bij de verhuurdersorganisatie Aedes opzegt.
De huurdersvereniging vindt dat de woningcorporatie daarmee afstand moet nemen van een akkoord tussen Aedes en minister Blok van Wonen. De minister en de koepelorganisatie van de verhuurders hebben afgesproken dat de gezamenlijke corporaties jaarlijks een verhuurdersheffing van 1,7 miljard euro betalen. Dat geld komt in de schatkist terecht. Door het akkoord kunnen de corporaties investeren in energiebesparing en hebben ze een btw-voordeel.

"Graaicultuur onder corporatiebobo's"

De Huurdersvereniging Salland zegt dat met het akkoord de gevolgen van de crisis bij de huurders worden neergelegd en dat de huurders moeten betalen voor "de graaicultuur onder corporatiebobo's en jammerlijke mislukkingen". De huurdersvereniging vindt het niet sociaal dat de huren inkomensafhankelijk omhoog gaan en dat verhuurders mogen doorgaan met hun commerciële activiteiten. Het is nog niet bekend wat de reactie is van SallandWonen op de oproep van de huurdersvereniging.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.