Nieuws

Zeventig paardenzadels gestolen bij manege Enschede

Manege- en paardenstalling Holzik Stables aan de Allemansveldweg in Enschede heeft zeker voor dertigduizend euro schade door diefstal van paardenzadels en hoofdstellen.
Bij de manege zijn de afgelopen nacht de zadelkamers en zadelkluizen opengebroken, waarna er zeventig zadels en hoofdstellen zijn gestolen. Volgens een woordvoerder van de manege waren de paarden vanmorgen onrustig toen hij binnenkwam en even later de inbraak ontdekte. Ondanks een tekort aan zadels zijn de paardrijlessen vanavond doorgegaan. 
Behalve bij Holzik Stables is ook bij tenminste één andere stal aan de Allemansveldweg ingebroken. Daar werden tuigen meegenomen. De inbraken zijn rond drie uur gepleegd. Toen hoorden omwonenden honden blaffen en een auto wegrijden. Vermoedelijk hebben de zadeldieven hun auto in een weiland geparkeerd om toe te slaan bij de manege.
Paardenzadels zijn geliefd bij inbrekers, omdat ze kostbaar zijn en niet geregistreerd staan. Daardoor zijn ze in het buitenland makkelijk te verhandelen. De paardensportfederatie FNRS heeft er zelfs een speciale website voor in het leven geroepen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.