Nieuws

Onduidelijkheid over contacten Enschede met Global Academy

Onduidelijkheid over contacten Enschede met Global Academy
Onduidelijkheid over contacten Enschede met Global Academy
Er is onduidelijkheid over de contacten van de gemeente Enschede bij het omstreden particulier opleidingsinstituut Global Academy in Enschede.
Verantwoordelijk wethouder Hatenboer antwoordt op vragen van PvdA-raadslid Klerk dat er de afgelopen drie jaar geen contact is geweest. Maar uit het jaarverslag Werk en Bijstand over een opleiding tot gastouder blijkt het tegendeel. Wethouder Welman van Werk en Bijstand zegt toe dat op de bodem uit te zoeken.

Onduidelijk of er verdenkingen belastingfraude zijn

Een week geleden noemde dagblad De Volkskrant de school in een artikel over belastingfraude met opleidingen en diploma's voor poolse werknemers.
Global Academy zou 5000 leerlingen voor een deelcertificaat hebben overgenomen van het ROC van Twente en door de onderwijsinspectie als zeer zwak zijn bevonden. Onduidelijk blijft of er ook verdenkingen van belastingfraude zijn.

Onderwijsinspectie gaat over geldigheid diploma

Het is niet na te gaan om hoeveel leerlingen uit Enschede het gaat en of hun diploma ongeldig wordt verklaard; dat is aan de Onderwijsinspectie.
Ook is nog onduidelijk wat de gevolgen voor de werkgevers zijn. De gemeente Enschede wacht verder onderzoek af. Klerk maakt uit de antwoorden op dat Global Academy de cijfers desgevraagd niet heeft willen afgeven.

'Opleidingen op niveau'
Fractievoorzitter Leloux van BurgerBelangen Enschede reageerde daarop als door een wesp gestoken. Hij wil van Klerk weten waar ze haar opmerkingen over slechte opleidingen op baseert. Volgens hem is bij een tweede inspectie gebleken dat de opleidingen op niveau zijn. Namens de directie nodigt hij Klerk uit voor een bezoek aan het onderwijsinstituut.
De directeur van Global Academy is een oud-collega van Leloux. Leloux vindt het jammer dat een goedlopend bedrijf op deze manier in het nieuws komt en er nadelen van ondervindt.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.