Nieuws

Discussie over verhoging parkeergeld Enschede na vertrek Bijenkorf

Discussie over parkeertarief Enschede na vertrek Bijenkorf
Discussie over parkeertarief Enschede na vertrek Bijenkorf
De gemeente Enschede moet voor één keer afzien van de jaarlijkse verhoging van het parkeertarief in Enschede. Dat stelt VVD-raadslid Diepemaat in Enschede.
Hij denkt dat ondernemers in de binnenstad al zwaar getroffen worden door het aangekondigde vertrek van de Bijenkorf. Een hoger tarief in de parkeergarages van 2,30 naar 2,40 euro per uur zou meer mensen uit de binnenstad weghouden.
Volgens wethouder Van Agteren is dat nooit aangetoond en valt het met de parkeerlasten eigenlijk best mee. Bovendien kan Enschede volgens hem de inkomsten niet missen. Een jaar niet de parkeerlasten verhogen kost de gemeente 430.000 euro structureel per jaar. Diepemaat stelt voor om als compensatie ergens anders in de stad, bijvoorbeeld bij Go Planet, betaald parkeren in te voeren. Dat werkt volgens Van Agteren niet. De recente mogelijkheid om parkeren per minuut te hanteren, wordt door Van Agteren ook van de hand gewezen. Nu gaat het in stappen van een dubbeltje, dat is volgens hem al bijna per minuut. Parkeren in Enschede is met 2,40 relatief goedkoop. In Arnhem en Den Bosch waar de Bijenkorf ook vertrekt, kost het parkeren nu respectievelijk 2,70 en 2,50 euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.