Nieuws

Water hoort bij nieuwbouwwijk in Delden, ondanks ongeluk

De omwonenden van de bergingsvijver in Delden waar een maand geleden een 2-jarig jongetje verdronk, willen meer veiligheidsmaatregelen in de wijk. "Het water helemaal uit de wijk weghalen, is geen optie," aldus de burgemeester tijdens een avond met de buurt.
Er waren 30 tot 40 mensen aanwezig op de avond die was belegd door de gemeente. Ook de ouders van het jongetje waren aanwezig.

"Geen nieuwbouwwijk zonder water"

Direct na het ongeluk overheerste de emotie in de wijk en gingen al stemmen op om al het water te laten verdwijnen. Volgens de gemeente is dat echter in een nieuwbouwwijk niet meer mogelijk, niet vanwege de leefbaarheid en niet vanwege de afwatering. Toch kwam ook aan bod dat er veel water in de wijk was op het moment dat de mensen er kwamen wonen en het gevaar ook bekend was.

Schouw langs onveilige plekken

Burgemeester Nauta van de gemeente Hof van Twente wil verder praten met een kleine groep mensen die zich na afloop hebben gemeld. Daarnaast wil ze met het gemeentebestuur een rondgang door de wijk maken om te beoordelen of en welke plekken aangepakt moeten worden.
Een deel van de wijk is nog niet bebouwd. Nauta wil de opmerkingen van gisteravond gebruiken voor de herinrichting van de rest van de wijk.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.