Solar Team Twente

Nog 33 dagen tot de start van de World Solar Challenge 2013

Koen Sedee aan het werk
Koen Sedee aan het werk
Ruim een week zijn we inmiddels aan het werk in Darwin. Het weer is goed, iedereen is nog steeds ontzettend gemotiveerd en de transportbox met de zonneauto is in goede staat gearriveerd. Nog 33 dagen voor de start van de race, nog een kleine vijf weken om ons optimaal voor te bereiden.
De eerste week hier in Darwin stond voornamelijk in het teken van het oppakken van het werkritme. Met de faciliteiten die we hier hebben was dat in ieder geval geen probleem. De scout hall, gelegen aan de rand van het terrein van de Charles Darwin University, is de komende weken ons nieuwe thuis.
Vanuit de hal zijn we binnen enkele minuten lopen op het universiteitsterrein, een soort campus vergelijkbaar met die van de Universiteit Twente. Hier kunnen we gebruik maken van de bibliotheek met goede computers en hebben we een werkplaats gekregen om aan onze RED Engine te sleutelen.

Zonneauto ook aangekomen

De transportbox met daarin The RED Engine is intussen ook veilig aangekomen in Darwin. Na een lange reis van enkele weken hebben we de transportbox kunnen ophalen en kan deze uitgepakt worden. Het technisch team zal er nu voor zorgen dat onze RED Engine binnenkort klaar is om gekeurd te worden door de Australische Road Authority.
Nieuwe onderdelen zullen op de auto gemonteerd worden om daarna, met een zonneauto in topconditie, te beginnen met testen. Er zal een speciaal stuk weg afgezet worden om vele racekilometers te maken. De route van ruim zeventig kilometer, die hier voorgaande jaren voor gebruikt is, hebben enkele teamleden dan ook al verkend.

Ook volgauto's klaargemaakt

Naast de zonneauto zal de komende week ook een aantal van de volgauto's worden klaargemaakt om mee te gaan met het testen. Zo wordt de auto die tijdens de race achter de zonneauto rijdt omgebouwd, zodat vanuit hier The RED Engine uitgelezen en aangestuurd kan worden. Alles om over een maand een perfecte race te kunnen rijden!
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.