Nieuws

4,5 jaar cel voor overvallen Enschede en Glanerbrug

4,5 jaar cel voor overvallen Enschede en Glanerbrug
4,5 jaar cel voor overvallen Enschede en Glanerbrug
De rechtbank in Almelo heeft een man uit Enschede veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar wegens een beroving in een trein en een overval op een winkel. Tegen de man was 9 jaar geëist, maar de rechtbank vond een overval op een videotheek in Glanerbrug en een poging om een tankstation te overvallen niet bewezen.
Volgens de rechtbank staat vast dat de man binnen een week twee gewapende overvallen pleegde die grote impact hebben gehad op de slachtoffers. De man werd eerder ook al eens veroordeeld voor een gewapende overval en krijgt daarom een zwaardere straf. De eerdere straf heeft geen effect gehad aldus de rechtbank.

Camerabeelden

De beroving van twee passagiers, in de stoptrein tussen Glanerbrug en Enschede in april dit jaar, werd door diverse camera's vastgelegd. De beelden werden twee weken geleden in de rechtszaal bekeken. Op die beelden was te zien hoe een vermomde man bij de slachtoffers staat, ze bedreigd met iets en twee telefoons overhandigd krijgt. Direct daarna stopt de trein en vlucht de overvaller met een medeverdachte de trein uit.

Facebook

De Enschedeër werd in april opgepakt toen hij bij een visboer in Glanerbrug een visje at. Medewerkers van de viszaak herkenden hem van een foto op Facebook. De foto zou op de sociale netwerksite zijn geplaatst door een van de slachtoffers. Hoe deze aan de foto kwam is onduidelijk gebleven. Volgens de veroordeelde Enschedeër heeft hij de overvallen niet gepleegd, maar schuift een medeverdachte hem de schuld in de schoenen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.