Nieuws

Jansen Steur wil onder voorwaarden tuchtzaak bijwonen

Dossier Jansen Steur
Dossier Jansen Steur
Ex-patiënten kunnen oud-neuroloog Jansen Steur mogelijk begin november al in de ogen kijken, tijdens de behandeling van tuchtklachten voor het Medisch Tuchtcollege in Zwolle. Volgens z'n advocaat is de omstreden specialist bereid naar de zitting te komen, maar verbindt hij daar wel voorwaarden aan.
Jansen Steur wil beschermd worden tegen mogelijk emotionele reacties van ex-patiënten, die waarschijnlijk ook op de tuchtzaak afkomen. De advocaat is daarover in gesprek met het Medisch Tuchtcollege.
In november zijn drie zittingsdagen gepland bij het Medisch Tuchtcollege in de affaire Jansen Steur. Half november moeten oud-bestuurders van het Medisch Spectrum Twente zich verantwoorden. Onder hen is de recent vertrokken topman Herre Kingma. Eind november is de behandeling van de tuchtzaak tegen de Inspectie voor de Gezondheidszorg, IGZ.

Strafzaak tegen neuroloog in december

De tuchtzaak wordt eerst gevoerd. Daarna volgt de strafzaak. Voor dit proces worden meerdere zittingsdagen gepland bij de rechtbank in Almelo. In deze periode zijn er nog diverse verhoren van de hoofdrolspelers in de affaire bij de rechter-commissaris in Almelo.
Justitie verdenkt de oud-neuroloog ervan dat hij tot 2003 tientallen patiënten onterecht heeft voorgehouden dat ze ongeneeslijk ziek waren. Eén van hen zou zelfmoord hebben gepleegd na een foutieve diagnose.

Jansen werkte door in Duitsland

Het Openbaar Ministerie startte in februari 2009 een gerechtelijk vooronderzoek tegen de oud-neuroloog van het MST. Kort daarvoor ontdekten RTV Oost en de Twentsche Courant Tubantia dat Jansen Steur in een Duitse kliniek aan het werk was. Na z'n ontslag in 2004 uit het ziekenhuis in Enschede blijkt de oud-neuroloog nog jaren te hebben gewerkt in diverse Duitse ziekenhuizen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.