Nieuws

Slachtoffer zedenzaak in trance in rechtbank Almelo

Slachtoffer zedenzaak in trance in rechtbank Almelo
Slachtoffer zedenzaak in trance in rechtbank Almelo
Tijdens de behandeling van een zedenzaak voor de rechtbank in Almelo is het slachtoffer in trance geraakt. Ze kreeg daardoor helemaal niets meer mee van de zaak. Op advies van haar ouders, ging de rechtbank toch door met de behandeling van de zaak. Na afloop van de rechtszaak kwam de vrouw weer bij.
De vrouw zou als 13-jarig meisje door haar, inmiddels 65-jarige, oom ontuchtig betast zijn. Dat zou zijn gebeurd toen de oom eind jaren 90 enige tijd in haar ouderlijk huis woonde na een scheiding. Volgens de vrouw zou haar oom haar meermaals betast hebben. De vrouw deed pas jaren later aangifte.
De verdachte oom ontkent niet dat hij aan zijn nichtje gezeten heeft, maar stelt dat dat op uitnodiging was van het meisje zelf. De oom zegt ook dat het meisje ouder was dan 13 toen hij aan haar zat.

Voorwaardelijke celstraf

De opmerking van de man, dat zij er zelf om had gevraagd, schoot officier van justitie van Zwol in het verkeerde keelgat. De officier van justitie, die veel zedenzaken doet, hield de man voor dat veel zedenverdachten volledig onterecht de schuld bij het slachtoffer leggen. Daarmee beschadigen ze het slachtoffer nog meer dan ze al gedaan hebben. Van Zwol eiste een voorwaardelijke celstraf van een half jaar, voor een onvoorwaardelijke celstraf is het misbruik te lang geleden gebeurd.
De vrouw zegt dat ze door het misbruik ernstige psychische problemen heeft opgelopen. Daardoor heeft ze intensieve behandelingen gehad en raakte ze arbeidsongeschikt. De vrouw wil de schade verhalen op haar oom, ruim 32.000 euro. Volgens de officier van justitie zou de vrouw deze schade bij de burgerlijke rechter moeten verhalen omdat de vordering te ingewikkeld is.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.