Betaald voetbal

Teambuilding anno 2013: Go Ahead Eagles traint met bubbel voetbal

Voor de spelers van Go Ahead Eagles stond er vandaag wel een hele bijzondere training op het programma: een potje bubbel voetbal.
Bij bubbel voetbal, of bubble football, krijg je een grote met lucht gevulde plastic bal om je heen die als stootkussen dient. Omdat je je armen niet kunt gebruiken bij het vallen, wordt dat opgevangen door de opgeblazen plastic bal. Bij bubbel voetbal gaat het niet om de prestaties, maar om het plezier dat je met elkaar hebt (bron: BubbelBal.nl).

Normaal gebruikt voor bedrijfsuitje

Door de grote plastic bal die je draagt kun je op de grond rollen en tollen. Als je omver wordt geduwd maak je een zachte landing. Bubbel voetbal wordt vooral veel gedaan tijdens een verenigingsdag, vrijgezellendag, bedrijfsuitje, vriendenweekend of kinderfeestje. Go Ahead Eagles gebruikte het spel dus tijdens de training vandaag.
Teammanager Adrie Steenbergen plaatste een foto op Twitter en zegt over de training: "Vanochtend een lange en zware veld- en krachttraining, na de lunch tijd voor plezier, een pittige funtraining." Een potje bubbel voetbal levert meestal hilarische situaties op, zoals blijkt uit dit filmpje op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.