Nieuws

Nieuwbouw station Deventer vertraagd door historische vondst

Historische vondst bij station Deventer
Historische vondst bij station Deventer
Bij werkzaamheden aan het station van Deventer is een stuk historische riolering gevonden. De werkzaamheden lopen daardoor vertraging op. Reizigers zullen langer gebruik moeten maken van het tijdelijke perron.
Bij het afgraven van de grond waar nieuwe damwanden voor het perron moeten komen, stuitten de bouwers op metselwerk. Het bleek om tot dan toe nog onbekend gebleven gewelven van een riool te gaan. De gewelven zijn naar schatting 130 jaar oud en waren onderdeel van een oude stationsrestauratie.

Maanden vertraging

Het archeologische onderzoek en het verwijderen van het riool hebben voor vertraging gezorgd. Oorspronkelijk zouden reizigers begin december gebruik kunnen maken van het nieuwe perron. Nu wordt dat waarschijnlijk pas april volgend jaar.
Station Deventer krijgt een nieuw perron. Ook komt er een nieuwe toegang vanuit de stationshal, inclusief lift. Daarnaast wordt een monumentaal stationsgebouw gerenoveerd zodat buschauffeurs het kunnen gebruiken als wachtruimte. Zolang de werkzaamheden duren moeten reizigers buitenom via de trap of hellingbaan het perron bereiken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.