Nieuws

Tbs geëist voor moord op huisgenote Hellendoorn

Onderzoek na de moord in Hellendoorn
Onderzoek na de moord in Hellendoorn
Tegen een psychiatrisch patiënt die in januari zijn 70-jarige huisgenote Gerrie Tempert in Hellendoorn om het leven bracht, is tbs met dwangverpleging geëist. Het Openbaar Ministerie denkt dat de kans op herhaling groot is en vindt dat de man behandeld moet worden.
De verdachte woonde lange tijd met het slachtoffer samen in een begeleid wonen huis in Hellendoorn. In de weken voor de moord gaven bekenden en begeleiders al aan dat het niet goed ging met de man. Hij nam zijn medicijnen niet en zakte langzaam weg in een psychose. Behandelaars dienden daarom een verzoek in voor een gedwongen opname, maar dat werd destijds afgewezen door een psychiater van Dimence. Begin januari ging het mis en bracht de man de 70-jarige vrouw om het leven door verwurging en messteken.
De advocaat van de verdachte gaf eerder al aan dat de man helemaal niet in het strafrecht thuishoort, maar gedwongen opgenomen moet worden in een psychiatrisch ziekenhuis. Het Openbaar Ministerie had al gezegd tbs geschikt te vinden voor de man, maar wachtte nog op onderzoek van de reclassering. Die heeft nu aangegeven welke behandeling en welke kliniek het meest geschikt zijn.
Over twee weken zal de rechtbank beslissen of de man inderdaad tbs met dwangverpleging opgelegd zal krijgen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.