Nieuws

Zes bedrijven in Overijssel failliet

Zes faillissementen
Zes faillissementen
In Overijssel zijn vandaag zes bedrijven failliet verklaard, waaronder aannemersbedrijf Olde Rikkert.Â
Het faillissement van Olde Rikkert betreft zes bedrijfsonderdelen. Er werkten 50 mensen, zoals eerder vandaag al bekend werd.

Thuiszorginstelling failliet

Ook Thuiszorg Rondom in Enschede is failliet. Het bedrijf had in maart al alle klanten en medewerkers overgedragen aan Trivium Meulenbelt Zorg. thuiszorg Rondom verdiende bij de aanbesteding voor de thuiszorg dit jaar te weinig punten bij zorgverzekeraar Menzis om de thuiszorg te kunnen blijven verlenen.
Volgens Trivium Meulenbelt Zorg is de aanbestedingsprocedure voor volgend jaar in de afrondende fase. Het beschikbare budget voor 2014 wordt eind september op basis van punten herverdeeld, waarna volgens Fred Schrander van Trivium Meulenbelt mogelijk meer thuiszorginstellingen de noodklok luiden.
Naast het bouwbedrijf ging ook het restant van installatiebedrijf Meulenbeld failliet. Het faillissement van het installatiebedrijf werd eerder al uitgesproken, het bedrijf is inmiddels overgenomen. Vandaag zijn de holding en bedrijven gelieerd aan Meulenbeld Jomedi en Bedibo beiden in Borne failliet verklaard. Daarnaast viel het doek voor computerbedrijf G&P Products in Oldenzaal, Hollandse Goudinkoper in Deventer en Heurman Duurzame Energieoplossingen in Oldenzaal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.