Nieuws

Zorgen over huurprijs na stadsvernieuwing Boswinkel Enschede

Dee oude flats in de wijk Boswinkel
Dee oude flats in de wijk Boswinkel
Een deel van de achtergebleven bewoners van de Enschedese woonbuurt Boswinkel Oost maakt zich zorgen of ze na de stadsvernieuwing nog wel de huur voor hun nieuwe huizen kunnen betalen.
Dat bleek vanavond toen ze door woningcorporatie De Woonplaats werden bijgepraat over de opzegging van hun huur. De huur voor de ongeveer vijftig achtergebleven huishoudens is per 1 september volgend jaar opgezegd, omdat een deel van de flats en huizen aan de Burgemeester van Veenlaan, Gelderlandstraat, Kortmanlaan, Noordbrabantstraat, Utrechtstraat, Zeelandstraat en de Zuidhollandlaan worden gesloopt om ruimte te maken voor nieuwbouw. In totaal worden er 329 (flat)woningen gesloopt. Tegen de 270 huurders zijn al hun huis uit.
De overgebleven vijftig bewoners van de woonbuurt moeten kiezen of ze enkele jaren in een vervangend huis gaan wonen en daarna weer terugkomen in de nieuwe huizen in hun buurt of dat ze gaan verhuizen. Rond de jaarwisseling beslist Enschede over het bestemmingsplan voor Boswinkel Oost. Op 1 september 2014 moet de sloop beginnen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.