Nieuws

"'Nieuwbouw Röpcke-Zweers Ziekenhuis Hardenberg niet van de baan"

Röpcke-Zweers ziekenhuis in Hardenberg
Röpcke-Zweers ziekenhuis in Hardenberg
De Saxenburgh Groep zegt dat de nieuwbouw van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg niet in gevaar is gekomen door een tekort dat in 2012 is ontstaan.
De zorginstelling reageert daarmee op publicaties dat de nieuwbouw zou zijn uitgesteld door een verlies van 600.000 euro in 2012. Volgens de Saxenburgh Groep zijn die publicaties onjuist en gebaseerd op aannames op basis van het jaaroverzicht. "De financiële positie van de Saxenburgh Groep is stabiel en heeft geen invloed op de nieuwbouwplannen", zegt de zorginstelling.

Besparen

In het jaarverslag wordt wel gewaarschuwd dat als er volgens de eisen wordt vastgehouden aan een solvabiliteit van minstens twintig procent, er keuzes gemaakt moeten worden. Tot nu toe ging verbetering van de zorg volgens de Saxenburgh Groep voor deze financiële eis, maar kan dat de komende jaren niet zo doorgaan.
De zorginstelling wil in het ziekenhuis en in de ouderenzorg minder kosten maken, onder meer door minder materialen te verspillen en een betere logistiek van de patiëntenstroom. Nieuwbouw van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis is niet onmogelijk, zegt de Saxenburgh Groep.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.