Nieuws

Verdachte was Zwolse bejaarde vrouw geld schuldig

Woning van slachtoffer in Koestraat in Zwolle
Woning van slachtoffer in Koestraat in Zwolle
De 56-jarige Apeldoorner die vorige week werd opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van een Zwolse bejaarde vrouw was het slachtoffer geld schuldig. Dat meldt de Stentor vandaag.
Het Openbaar Ministerie laat weten dat het feit dat de verdachte een aanzienlijk bedrag moest betalen aan de 76-jarige Zwolse vrouw, mede heeft geleid tot aanhouding van de Apeldoorner. Hij was eerder dit jaar door de rechtbank veroordeeld tot het terugbetalen van een flinke som geld. Het ging hierbij om een lening, die door de vrouw was verstrekt aan de verdachte. De advocaat van de verdachte heeft een hoger beroep tegen dat vonnis aangetekend. 
De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar al jaren. Als reparateur van computers kwam hij ooit in aanraking met de vrouw, waarna de twee contact bleven houden. Als gevolg van de crisis kwam de verdachte in financiële problemen, waarna de Zwolse hem geld leende. Er ontstond daarna een financieel en juridisch conflict over het terugbetalen van het geleende geld. De vrouw werd begin juli dood gevonden onderaan de trap van haar woning in de Koestraat in Zwolle. Ze zou mogelijk van de trap zijn geduwd.
De zaak komt volgende week voor de raadkamer. Verwacht wordt dat het OM om negentig dagen verlenging van het voorarrest zal vragen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.