Nieuws

Deventer past fietspad bij veerooster toch aan

Het veerooster in het Zandweteringpark
Het veerooster in het Zandweteringpark
De gemeente Deventer neemt toch maatregelen na meerdere valpartijen bij een veerooster in het Zandweteringpark. Het fietspad wordt verlegd, waardoor fietsers makkelijker recht het rooster kunnen oversteken.
De zaak kwam aan het rollen toen het Deventer Ziekenhuis de gemeente aansprakelijk wilde stellen, nadat meerdere medewerkers van het ziekenhuis botbreuken opliepen na een val op het veerooster. Die claim werd afgewezen door de gemeente. Volgens Deventer voldeed de situatie aan de regels en was het door externe verkeersdeskundigen als veilig beoordeeld.
De gemeente heeft nu besloten toch iets te doen met de klachten. "Het park is in eerste instantie aangelegd om in te recreëren, maar in de praktijk blijkt dat veel mensen er dagelijks doorheen fietsen omdat ze het een mooie route vinden". Vandaag start een aannemer met het verleggen van het fietspad. Mensen maken daardoor eerder de bocht en kunnen dan eenvoudiger recht over het veerooster. De kans op vallen wordt daardoor kleiner. Als het goed is zijn de werkzaamheden binnen een week klaar.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.