Nieuws

"Wachten op ernstig ongeluk kruising Industriestraat Hengelo"

Het is wachten op een ernstig ongeluk bij de kruising van Industriestraat - Lansinkesweg in Hengelo. Dat zegt ProHengelo. De partij wil daarom van het college van burgemeester en wethouders weten wat er aan de gevaarlijke situatie gedaan gaat worden.
Volgens ProHengelo blijkt uit eigen waarnemingen en uit opmerkingen van passanten dat de situatie bij de Industriestraat en Lansinkesweg gevaarlijk is.
Auto's die vanuit de Industriestraat richting de Europatunnel of het Industrieplein (achter het station) gaan, moeten stoppen bij het verkeerslicht op de kruising met de Lansinkesweg. Rechts van hen is een fietspad met daarnaast een stoep. De eerste twee auto's passen in de bocht, waar nog een doorgetrokken streep zit voor het fietspad. Maar de doorgetrokken streep stopt na een paar meter, waardoor auto's die daarna aansluiten vaak op het fietspad gaan staan. Fietsers komen daardoor in de knel en wijken uit naar de stoep.
Ook de andere kant op zijn er problemen. Fietsers die vanuit de stad komen en richting de Lansinkesweg willen, moeten ineens van het fietspad de openbare weg op. Ook dit is gevaarlijke vindt ProHengelo. De partij heeft daarom officieel de vraag neergelegd bij de gemeente of hier iets aan gedaan kan worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.