Nieuws

Willem Lucht uit Zwolle wil opnieuw meedoen aan verkiezingen

Willem Lucht
Willem Lucht
Willem Lucht uit Zwolle wil het opnieuw gaan proberen met zijn partij LWL bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat schrijft hij in zijn nieuwsbrief.
De Zwollenaar organiseert op 26 september een bijeenkomst in het wijkcentrum van Berkum. Als daar genoeg mensen op afkomen, zal hij opnieuw meedoen aan de verkiezingen. Tijdens de vorige verkiezingen was het motto van LWL: "Niet links, niet rechts maar recht door zee." Een verwijzing naar een groot voorbeeld van partijoprichter Willem Lucht, Pim Fortuyn. Wat het motto voor de komende verkiezingen gaat worden, is nog niet bekend.
Willem Lucht richtte zijn partij in 2004 op. In 2006 en 2010 deed hij een gooi naar een plaatsje in de Zwolse gemeenteraad, maar zonder succes. Tijdens zijn eerste verkiezingsstrijd kreeg Lucht landelijke bekendheid toen hij werd geportretteerd door het NCRV-programma Man Bijt Hond.
In 2009 werd de partij nog op de vingers getikt door de gemeente Zwolle. In de strijd om steunverklaringen te krijgen, nodig om mee te kunnen doen aan de verkiezingen, gaf de partij tien euro voor onkostenvergoeding en gemaakte reiskosten. Maar volgens het bureau verkiezingen van de gemeente Zwolle stond het betalen gelijk aan het ronselen van stemmen en dat is verboden. De partij moest toen stoppen met de betalingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.