Nieuws

Lezingen over komst wolven in Overijssel en Drenthe

In Overijssel en Drenthe worden de komende maanden lezingen gehouden over de wolf.
EcoNatura organiseert de lezingen naar aanleiding van de dode wolf die door een vrouw uit Vollenhove afgelopen juni in Luttelgeest werd gevonden.
Na de vondst van het kadaver was het enige tijd onduidelijk of het om een wolf ging en of die wel in Luttelgeest was aangereden. Uit onderzoek door drie instanties is inmiddels gebleken dat de vrouwtjeswolf waarschijnlijk uit Oost-Europa komt en al een tijdje in Nederland leefde voordat ze werd doodgereden. Er werden geen sporen van vervoer of bevriezing gevonden, waardoor duidelijk werd dat niemand voor de grap de wolf langs de kant van de weg heeft gelegd.
Bedoeling van de lezingen is om zoveel mogelijk mensen te informeren over de mogelijke terugkeer van de wolf in Nederland. Volgens de organisatie is dat goed mogelijk, omdat op tweehonderd kilometer van de grens met Duitsland nu al roedels wolven rondlopen. Nederland zou voor wolven met klein wild als vossen, zwijnen en herten een geschikte locatie zijn om zich te vestigen. De eerste lezing is in Overijssel, op zaterdag 25 september in Het Kronkelhonk in Slagharen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.