HHC Hardenberg wint streekderby ruim van Excelsior'31

HHC Hardenberg heeft Excelsior'31 de eerste nederlaag van het seizoen bezorgd. In Hardenberg werd het in de enige Overijsselse derby 4-1 voor de thuisploeg van trainer Marcel Groninger.
HHC Hardenberg stelde de overwinning voor rust al veilig. Tiemen van Hezel tekende na 23 minuten voor de openingstreffer. De aanvaller was drie minuten later ook verantwoordelijk voor de 2-0. Sargon Gouriye zette vlak voor rust de 3-0 op het scorebord.
Denis Mahmudov deed na een klein uur spelen wat terug namens Excelsior'31, maar de bezoekers uit Rijssen maakten geen aanspraak op een punt. Een kwartier voor tijd bepaalde Gouriye de eindstand op 4-1. HHC Hardenberg kreeg in de slotfase nog voldoende kansen op meer doelpunten, maar kwam niet meer tot scoren. HHC boekte haar eerste overwinning van het seizoen.