Betaald voetbal

FC Twente Vrouwen koploper na zege op Telstar

FC Twente heeft haar derde wedstrijd in de BeNe League in winst weten om te zetten. Op bezoek bij Telstar wonnen de dames met 0-2 dankzij doelpunten van Heuver en Jansen. FC Twente is daarmee na drie wedstrijden koploper, al heeft het wel een wedstrijd meer gespeeld dan SC Heerenveen.
FC Twente was in de eerste helft veel gevaarlijker dan haar tegenstander uit Velsen-Zuid. Het overleefde in de eerste minuut een vrije trap van Telstar maar kwam daarna zelf aan voetballen toe met goede aanvallen over de zijkanten. Na vijftien minuten spelen had het al 0-2 kunnen zijn voor de Tukkers als de kopballen van Dekker (van de lijn gehaald) en Van de Sanden (paal) iets meer precisie hadden gehad.
Na 25 minuten spelen was het alsnog raak. Aanvoerster Dekker legde terug op Maayke Heuver die mocht aanleggen voor de 0-1. Aan de goal kleefde wel een luchtje van buitenspel, al protesteerde er bij Telstar vrijwel niemand. De goal was op dat moment verdiend, en FC Twente verzuimde in de eerste helft verder afstand te nemen van de ploeg van Gideon Dijks.
In de tweede helft had FC Twente het aanvankelijk een stuk lastiger. Arjan Veurink gaf Van de Sanden en Heuver rust door ze uit het veld te halen, ten faveure van Berends en Jansen. Telstar kwam wat meer aan voetballen toe, al wist het weinig echte kansen te creëren. Toch kwam de 0-2 uit de lucht vallen. Een prima voorzet van invalster Jansen werd dito ingeschoten door Sherida Spitse.
Daarna zakte het tempo weg uit de wedstrijd en kon FC Twente zich focussen op de volgende wedstrijd. Die is volgende week vrijdag wanneer in Enschede de topper tegen Standaard Luik op het programma staat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.