Nieuws

Winnaar wedstrijd Beeldbuis Filmfestival komt uit Den Haag

Clash of the Shorts
Clash of the Shorts
De beste korte film tijdens de wedstrijd 'Clash of the Shorts' in Zwolle komt uit Den Haag. De wedstrijd, onderdeel van het Beeldbuis Festival, is gisteravond gewonnen door de film 'Zee van verhalen' van Dana Verbaan. Daarmee ging de titel aan RTV Oost-verslaggever Tom van 't Einde voorbij.
Van 't Einde was samen met filmer Joas Burggraaf genomineerd met de film 'Harm uit Hasselt', een korte film over boer Harm die tijdens het melken van de koeien gedichten maakt.

Zware kluif aan finalisten

Zowel de juryprijs als de publieksprijs ging naar 'Zee van verhalen'. De korte film gaat over een strandjutter uit Zandvoort, die zijn vondsten nauwkeurig rubriceert. De jury had een flinke kluif aan de finalisten, want er was een vijfde jurylid nodig om te beslissen of 'Zee van verhalen' of de film 'Wij waren wolven' van Mees Peijnenburg de beste was. Die laatste film kreeg uiteindelijk de stimuleringsprijs.
Dana Verbaan krijgt €1000,- en een bokaal voor het winnen van de juryprijs en nog eens €250,- voor het winnen van de publieksprijs. 'Wij waren wolven' kreeg voor het winnen van de stimuleringsprijs €250,-.

Groot succes

In theater de Spiegel waren gisteravond ruim 400 bezoekers aanwezig bij de finale van 'Clash of the Shorts'. De organisatie noemt de zevende editie van de wedstrijd een groot succes. Er was een recordaantal van 150 inzendingen, die voor het eerst ook uit het buitenland kwamen. Volgend jaar moet opnieuw een 'Clash of the Shorts' plaatsvinden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.