Informatief

Theo Rietkerk

Theo Rietkerk
Theo Rietkerk
Gedeputeerde Theo Rietkerk is trots op het feit dat de Overijsselse aanpak van energiebesparende maatregelen in bestaande huizen en gebouwen wordt overgenomen in een energieakkoord van de Sociaal Economische Raad SER.
In Overijssel zijn in een jaar tijd meer dan 6.000 eigenaren van particuliere huizen aan de slag gegaan met energiebesparing. Ook het bedrijfsleven in Overijssel treft maatregelen. Duizend ondernemers hebben hun panden aangepakt en 25 woningcorporaties hebben een overeenkomst getekend om in totaal 121.000 huurhuizen energiezuiniger te maken. De maatregelen leveren volgens Bouwend Nederland eind volgend jaar 1.700 tot 2.000 banen op in de bouwsector.

Green Deal

De bouwsector prijst de provincie en Overijsselse gemeenten dat er werk is gemaakt van de energiemaatregelen die werkgelegenheid opleveren. De Overijsselse aanpak komt voort uit de zogenoemde Green Deal met het Rijk en is een proef voor Nederland om de bouwsector aan werk te helpen en de eigenaren en gebruikers van huizen en bedrijfspanden te laten besparen op hun energiekosten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.