Nieuws

Eigenaar meubelplein Enschede presenteert plannen

De familie Nijland, eigenaar van Maison Manon dat eind vorig jaar afbrandde op het meubelplein in Enschede, is enthousiast over de plannen die er zijn voor de wederopbouw.
De Stadsdeelcommissie Centrum van de gemeente kreeg gisteren een korte impressie van de plannen die er zijn. Wethouder Van Hees gaf aan dat er de afgelopen maanden veel overleg is geweest. Ze gaf aan blij te zijn dat er nu daadwerkelijk iets op papier staat en dat in principe snel begonnen kan worden. Na twee grote branden ging een groot deel van het meubelplein in vlammen op.
Een aantal ondernemers heeft al aangegeven terug te komen als de nieuwbouw klaar is. Met name genoemd werden McDonalds, Kwantum en Halfords. Maison Manon had al snel vervangende ruimte aan de overkant van de Hengelosestraat, maar Nijland wil toch weer graag terug naar de eigen plek. Probleem daarbij is volgens de familie Nijland wel dat de mede-eigenaar van de grond, die voor 75 procent eigenaar is, vooralsnog niet mee lijkt te werken.
De panden krijgen een nieuw soort gevels en die worden ook toegepast bij de zaken die er nog staan. Er zal veel gebruik gemaakt worden van hout en glas. Ook het binnenterrein krijgt ten aanzien van de situatie voor de branden een heel ander aanzien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.