Nieuws

Flinke regenval in Twente, straten staan blank

De aanhoudende regen, die gisteravond is begonnen, veroorzaakt vooral in Twente overlast. Sinds gisteravond is op verschillende plaatsen meer dan 40 millimeter water gevallen. In Hengelo is zelfs al 50 millimeter gevallen.
Er zijn al meerdere meldingen gedaan van wateroverlast in straten waar bijvoorbeeld het riool de hoeveelheid water moeilijk kan verwerken. De overlast blijft vooralsnog beperkt tot Twente, in het westen van Overijssel valt veel minder regen. Daar komen meldingen van 15 tot 20 millimeter regen.

Sinds vrijdag 100 millimeter

Ook op de auto- en snelwegen kan de regen problemen veroorzaken. Automobilisten moeten oppassen voor grote plassen op de weg die gevaarlijke situaties kunnen veroorzaken.
Sinds vrijdag is er volgens weerman Martin Bosch zo'n 100 millimeter regen gevallen. Dat is niet een extreme hoeveelheid, maar wel genoeg om problemen te veroorzaken. Een flinke omslag na een mooie zomer. "De natuur compenseert eigenlijk altijd en dit lijkt de compensatie voor het warme weer te zijn". Vanmiddag wordt het weer iets beter, maar morgen zal er ook nog regen vallen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.