Nieuws

Strafzaak mensenhandel in Twente opnieuw uitgesteld

Zaak mensenhandel uitgesteld
Zaak mensenhandel uitgesteld
De behandeling van een strafzaak tegen een aantal verdachten van mensenhandel uit Den Ham, Vroomshoop en steden in Roemenië laat voorlopig nog op zich wachten.
De vijf zouden in 2011 en 2012 vier Roemeense vrouwen hebben gedwongen om in Twente als prostituee te werken. De vrouwen, onder wie een minderjarige en een verstandelijk gehandicapte vrouw, zouden hun werk hebben moeten doen in woningen en vakantiehuisjes in de gemeenten Twenterand en Hof van Twente.
Het Openbaar Ministerie verdenkt de vijf verdachten, mannen en vrouwen, van het fabriceren van kinderporno door erotische foto's van het minderjarige slachtoffer op internet te zetten.
De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak zou deze week zijn, maar dat gaat om onduidelijke reden niet door. De zitting is eerder al een keer uitgesteld, omdat de slachtoffers niet op de hoogte waren gebracht van de rechtszaak.
Ondanks het verzoek van hun advocaten om vrijlating tot aan de strafzaak, blijven de twee Roemenen vastzitten. De officier van justitie verzet zich tegen de vrijlating. Zij is bang dat de twee de benen nemen en spoorloos verdwijnen. De rechtszaak staat nu gepland voor 9 en 10 december. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.