Sport

Turnster Masela mist WK definitief door blessure

Wyomi Masela
Wyomi Masela
Turnster Wyomi Masela uit Rijssen moet het WK in Antwerpen dat over drie weken begint aan zich voorbij laten gaan. Masela blijkt afgelopen weekeinde bij de sprongfinale in de grand prix in het Hongaarse Szombathely haar achillespees te hebben doorgescheurd. Dat heeft de gymnastiekbond KNGU dinsdag bekendgemaakt.
Masela wordt woensdag al geopereerd, waarna ze nog in totaal twaalf weken in het gips moet zitten. De laatste zes weken krijgt ze loopgips. Ze zou in Antwerpen uitkomen op sprong.
De 19-jarige liep vorig jaar deelname aan de Olympische Spelen al mis na een rechtszaak. Ze blijft optimistisch onder het nieuwe leed. "Na een persoonlijk moeilijk 2012 voelde ik me sterk en volwassener en heb ik een goed gevoel bij de gemaakte keuzes, waaronder de overstap naar Turning Spirit. Dit helpt me de komende revalidatieperiode positief tegemoet te
zien."
Haar coach Wolther Kooistra noemt de blessure van zijn pupil dramatisch. "Maar door de wijze waarop Wyomi met deze grote tegenslag om weet te gaan, kijk ik met veel vertrouwen uit naar haar comeback. Ik ga graag de
uitdaging aan om Wyomi te helpen fitter dan ooit terug te komen." Of het vrijgekomen startbewijs wordt ingevuld, maakt de KNGU woensdagmiddag bekend.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.