nieuws

Kirsten van den Hul: tijd voor een Shevolutie!

Kirsten van den Hul
Kirsten van den Hul
Kirsten van den Hul vindt het tijd voor revolutie. Of liever gezegd, voor een (s)hevolution, waarbij mannen en vrouwen samen de wereld veranderen en de emancipatie van de vrouw voortzetten. Niet omdat dat moet van de politiek, of van de feministen, of van hun partner. Maar omdat de economie, onze relaties en de hele maatschappij er aantoonbaar beter van worden als zaken tussen mannen en vrouwen beter zijn verdeeld dan nu.
Van gelijke beloning tot geweld achter de voordeur, Van den Hul zet in haar boek Shevolution de meest gehoorde misverstanden en misstanden op een rij, en laat zien waarom vrouwen nog altijd meer kansen moeten krijgen én nemen. Bovendien biedt ze tien praktische adviezen voor veranderingen die vrouwen en daarmee de hele wereld ingrijpend vooruithelpen.
Kirsten van den Hul (Deventer, 1976) was in 2011 de Nederlandse vrouwenvertegenwoordiger bij de Verenigde Naties. Ze is oprichter van The Change Agent, dat bedrijven adviseert over diversiteit, communicatie en verandering en had o.m. de NOS, het Ministerie van OCW, Nike en Zuidas Amsterdam als opdrachtgever. Ze studeerde Oost-Europese Studies en Arabisch. Naast haar werk als Change Agent schrijft ze een wekelijkse column voor het AD.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.