Nieuws

Eis drie jaar celstraf in Zwolse wietzaak

Hennephandel op woonwagenkamp in Zwolle
Hennephandel op woonwagenkamp in Zwolle
In de Zwolse wietzaak is vandaag voor de rechter drie jaar celstraf geëist tegen een 46-jarige Zwollenaar, die wordt verdacht betrokken te zijn bij grootschalige hennephandel en drugstransporten naar Duitsland. Dat meldt De Stentor.
Ook twee andere verdachten, een 50-jarige Raaltenaar en een 26-jarige Deventenaar, kregen een strafeis te horen: beiden vijftien maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk. De Raaltenaar zou hennepstekken hebben geleverd en de Deventenaar fungeerde als koerier.
De drie verdachten behoren volgens de officier van justitie tot een Zwolse drugsbende die zou opereren vanaf een woonwagenkamp aan de Cascadestraat in Zwolle. Als hoofdverdachte wordt een 44-jarige voormalige growshopeigenaar gezien. Er zouden vanaf het kampje acht drugstransporten naar Duitsland zijn georganiseerd, die door politiecamera's zijn geregistreerd.
Volgens advocaat Vlug is het onderzoek van politie en justitie gebaseerd op drijfzand. Politiecamera's waren vele maanden op het woonwagenkamp gericht, maar zeven van de acht transporten werden door de politie ongemoeid gelaten. Dat zou gebeurd zijn omdat de politie de beelden niet live uitkeek. Slechts een drugstransport is door de politie onderschept. Volgens Vlug is er geen bewijs dat het bij de zeven andere transporten ook om hennep ging.
Vlug vertegenwoordigt de 46-jarige Zwollenaar, die tot de clan van de voormalig growshopondernemer behoort.
Gisteren werd er al vier jaar cel geëist tegen één van de hoofdverdachten. De zaak tegen twee andere hoofdverdachten werd aangehouden. Vonnissen volgen op 24 september.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.