Nieuws

Valse briefjes van 50 euro in omloop in en rond Kloosterhaar

Vals eurobiljet
Vals eurobiljet
In en rond Kloosterhaar zijn valse briefjes van 50 euro in omloop. Daarvoor waarschuwt Paul Masselink, wijkagent van Hardenberg, vanmorgen op Twitter.
Het gaat voorlopig om één briefje dat is ontdekt door een medewerker van een bank. Die ontdekte het tussen het geld van een ondernemer in Kloosterhaar. Niet alleen in Kloosterhaar, maar ook in Wijhe en Almelo zijn valse briefjes van 50 euro ontdekt, zo bleek later vandaag.
Begin augustus kreeg de politie ook al een melding van een vals eurobiljet, toen in Ommen. "Het gaat slechts om incidenten, maar we wijzen iedereen graag op het belang dat je je briefgeld controleert op echtheid," aldus de politie. Een vals biljet wordt niet door de bank vergoed.

Echt geld te herkennen

Een echt 50 eurobiljet heeft een watermerk dat te zien is als het briefje tegen het licht wordt gehouden. Daarnaast heeft een 50 eurobiljet een hologram, een donkerkleurige draad met daarin de waarde van het biljet en op de achterkant het getal 50 met speciale verkleurende inkt. Voor elk briefje zijn er andere kenmerken.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.