nieuws

De zonneauto wordt in Darwin klaargemaakt voor de race

Afgelopen week was dan eindelijk het moment daar: de aankomst van onze RED Engine. Na de zonneauto enkele weken te hebben moeten missen, konden we de afgelopen week de box uitpakken en beginnen met het klaarstomen van The RED Engine voor de World Solar Challenge.
Het blijft natuurlijk altijd spannend. Een zelfgebouwde zonneauto, waar een jaar lang keihard werken in is gaan zitten, naar de andere kant van de wereld sturen. Het was dan ook een mooi moment toen de transportbox open ging en iedereen zag dat hij er nog in perfecte staat in stond.

Laatste tests worden gedaan

Afgelopen week hebben de jongens van het technisch team hard gewerkt om de auto te perfectioneren voor de race. Onderdelen die de laatste maanden veelvuldig gebruikt zijn tijdens het testen, zijn vervangen door nieuwe en de laatste tests zijn gedaan om er zeker van te zijn dat er geen problemen zullen optreden tijdens de race. Nog steeds lijkt niets een geweldig resultaat in de weg te staan!
Ondanks dat Darwin geen eigen solarteam heeft dat meedoet aan de race is het bouwen van een zonneauto wel in trek bij de jeugd. Gisteren kwam een enthousiaste klas middelbare schoolleerlingen langs om The RED Engine te bekijken en veel vragen te stellen. Zelf waren ze ook bezig met de bouw van een kleine auto op zonne-energie.

Barbeque met teams van Eindhoven en Delft

Nu de race dichterbij komt, trekken steeds meer teams richting hun verblijfplaats in Darwin. Nederland is hier goed vertegenwoordigd, onze collega’s uit Eindhoven en Delft zijn inmiddels ook al enige tijd hier. Na elkaar enkele keren in Nederland ontmoet te hebben, was het dan ook erg gezellig om aan het strand met de drie teams een avond te barbequen. Altijd leuk om te horen hoe zij hun verblijf in Darwin beleven.
Komende week zal onze zonneauto gekeurd worden door de Road Authority. Spoedig daarna mogen we de Australische weg op en kan het testen in Darwin beginnen!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.