Nieuws

FC Twente opnieuw in gesprek met Hengelo over FBK-stadion

FC Twente in gesprek met de gemeente Hengelo
FC Twente in gesprek met de gemeente Hengelo
FC Twente is opnieuw met de gemeente Hengelo in gesprek over de overname van het FBK-stadion, nu het college van Hengelo van het atletiekstadion een voetbalstadion wil maken. Hengelo wil op die manier €281.000 bezuinigen.
FC Twente zegt in een verklaring op haar website dat ze de verantwoordelijkheid niet uit de weg wil gaan nu de gemeente een beroep op de club doet. Hengelo vraagt de club om het stadion over te nemen nadat de gemeenteraad heeft ingestemd met het voorstel van burgemeester en wethouders. De raad beslist 8 oktober.
Eerder waren de club en de gemeente ook al met elkaar in gesprek over een overname, maar toen trok de club zich terug na veel kritiek, vooral vanuit de atletiekwereld. Voorzitter Joop Munsterman zei toen dat hij de zwarte piet niet toegespeeld wilde krijgen en zei blij te zijn dat de rol van FC Twente uitgespeeld was. Nu gaan beide partijen dus toch weer met elkaar om tafel.
FC Twente is al eigenaar van een groot deel van het hoofdgebouw van het FBK-stadion, huurt velden van de gemeente en is verbonden aan de op het terrein gelegen tennisclub. De club wil nu meedenken met de gemeente over de realisatie van een sportcampus, zoals ook tijdens de eerdere gesprekken is besproken. Twente benadrukt wel dat de club geen partij is geweest in de keuze van het al dan niet doorgaan van de FBK-games. Volgens wethouder Lievers van Hengelo is FC Twente bereid zes tot zeven miljoen euro in het complex te investeren.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.