Nieuws

Lichte groei van de vrijetijdseconomie in Twente

Lichte groei van de vrijetijdseconomie in Twente
Lichte groei van de vrijetijdseconomie in Twente
De vrijetijdssector in Twente kende in 2012 een lichte economische groei. Dat blijkt uit onderzoek van de Regio Twente en het Twents Bureau voor Toerisme.
Over het vorige jaar vertonen het aantal binnenlandse vakantiegangers (3,4 miljoen overnachtingen), de bekendheid van Twente als toeristische regio (in de top 5), de bestedingen uit meerdaags verblijf (120 miljoen euro) en het aantal banen (bijna 17.000) een lichte groei. De informatie komt onder meer uit de werkgelegenheidscijfers van LISA, de cijfers van het Continu Vakantie Onderzoek en de monitor Bekendheid Toeristische Regio's.
Hans van Agteren, portefeuillehouder recreatie en toerisme van de Regio Twente, is blij met deze ontwikkeling maar laat tegelijkertijd een waarschuwend geluid horen: "Een fantastisch resultaat, maar dit betekent zeker niet dat we achterover kunnen leunen. Zo staan landelijk het aantal vrijetijdsactiviteiten en daarmee samenhangende bestedingen onder druk. Daarom moeten we de komende jaren werk blijven maken van vrije tijd".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.