Nieuws

Streekproducten steeds meer streekeigen

Ze brouwen hun gerstenat al sinds jaar en dag; de leden van de Alliantie van Overijsselse bierbrouwers.
Maar vanaf nu mogen ze hun bier pas echt een officieel streekproduct noemen. Hun bieren worden namelijk gebrouwen van gerst uit Vroomshoop, terwijl dat voorheen van over de hele wereld kwam. Het rijtje met Overijsselse streekproducten is daarmee weer wat langer geworden.

Streekproducten in opkomst

De streekproducten doen het goed in Overijssel, van Twentse boerenkazen tot de wijnen uit het Reestdal. Het succes van de streekproducten zit hem vooral in de steeds hogere kwaliteit en het feit dat consumenten de producten makkelijker kunnen kopen omdat ze op meer plekken worden aangeboden.
Uit onderzoek door de Universiteit Wageningen blijkt dat nu 20% van de consumenten regelmatig een streekproduct koopt. Door te blijven werken aan meer kwaliteit, grotere beschikbaarheid en het vasthouden van een prijspeil dat niet meer dan 8 procent boven dat van vergelijkbare reguliere producten ligt kan het percentage consumenten dat voor producten uit de regio gaat groeien tot 64%.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.