Nieuws

Eis: werkstraf voor roekeloze aanrijding fietser in Almelo

Eis: werkstraf voor roekeloze aanrijding fietser in Almelo
Eis: werkstraf voor roekeloze aanrijding fietser in Almelo
Voor de rechtbank in Almelo is vandaag een werkstraf van 200 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden en een rijontzegging van een half jaar geëist tegen een 23-jarige pizzakoerier uit Almelo. De man veroorzaakte in juni vorig jaar een ernstige aanrijding met een fietser in zijn woonplaats.
De aanrijding ontstond toen de pizzakoerier in zijn bestelauto met hoge snelheid vanaf het bedrijventerrein de parallelweg van de Bornsestraat opreed en linksaf sloeg. De man had net een bestelling weggebracht en reed ruim 30 kilometer te hard. De pizzakoerier had voorrang en de fietsers wel zien aankomen. Toch remde hij niet, maar liet naar eigen zeggen alleen het gaspedaal los. Het gevolg was dat hij de fietser met volle snelheid raakte. Het slachtoffer werd drie meter door de lucht geslingerd en raakte zwaargewond.
Volgens een getuige was de koerier uit zijn auto gestapt en riep hij het slachtoffer toe dat deze een 'mongool' was die zijn auto beschadigd had. De Almelose koerier ontkent dat. Hij zegt dat hij 80 kilometer per uur reed omdat hij dacht dat het bedrijventerrein buiten de bebouwde kom was. Omdat hij voorrang had was hij in de veronderstelling dat de fietsers wel zouden stoppen. Een botsing kon hij niet meer voorkomen omdat het slachtoffer was gaan slingeren. Of het slachtoffer was gaan slingeren omdat hij schrok van de hoge snelheid van de bestelauto, werd tijdens de rechtszaak niet duidelijk.
De officier van justitie is van mening dat de man misschien wel voorrang had, maar dat voorrang wel iets is dat je moet krijgen en niet zomaar moet nemen. Hij vindt dat vaststaat dat de koerier zeer onvoorzichtig heeft gereden. Hoe het met het slachtoffer is, blijft onduidelijk. De man reageerde niet op een brief die het Openbaar Ministerie hem stuurde en verscheen ook niet op zitting. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak in deze zaak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.