nieuws

Boosheid op burgemeester Deventer na verkeerd geïnterpreteerde uitspraak

Twee medewerkers van AkzoNobel in Deventer hebben een protestbord in de tuin van burgemeester Heidema van Deventer gezet. Ze zijn boos op de burgemeester, omdat hij zou hebben gezegd begrip te hebben voor het massaontslag bij AkzoNobel. Dat heeft RTV Oost eind augustus in een bericht geschreven, maar Heidema heeft dat nooit tegen de zender gezegd.
De kop en de eerste zin van het bericht 'Burgemeester heeft begrip voor massaontslag bij Akzo Deventer' van 31 augustus suggereren dat Heidema 'begrip heeft voor het massaontslag'. Maar Heidema heeft dat in het interview nooit gezegd.

Heidema snapt boosheid Akzo-werknemers

Wel zei hij te snappen dat een bedrijf als Akzo keuzes moet maken daar te produceren waar de vraag is. Heidema zei verder de keuze te betreuren en teleurstellend te vinden. De woorden van de burgemeester zijn vermoedelijk verkeerd geïnterpreteerd en daardoor foutief in het bericht terechtgekomen.
Heidema kan zich voorstellen dat Akzo-werknemers boos zijn en snapt de actie van de twee werknemers. Op het bord stond de tekst 'Dat noemt zich burgervader' met daaronder de kop van het bericht van RTV Oost. "Ik heb vanochtend meteen gevraagd contact te zoeken met de voorzitter van de ondernemingsraad. Ik ga er vanuit dat ik vanmiddag contact met de voorzitter heb. Ik wil duidelijk maken dat ik niet schouderophalend tegenover de werknemers sta, maar met de ziekte in mijn lijf naast ze sta".
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.