Nieuws

Wethouders Dalfsen en Enschede strijden in energiewedstrijd

Wethouders doen mee aan energiebattle
Wethouders doen mee aan energiebattle
De wethouders Agricola van Dalfsen en Van Agteren van Enschede doen mee aan een wedstrijd om de duurzaamste wethouder van Nederland te worden. Samen met 68 andere wethouders en burgemeesters probeert hij in een maand tijd zoveel mogelijk gas en elektriciteit te besparen.
De zogeheten besparingsbattle is dinsdag begonnen en duurt tot 10 oktober, de dag van de duurzaamheid. Het is een initiatief van Urgenda, een organisatie voor duurzaamheid en innovatie in Nederland.
De wethouders van Dalfsen en Enschede doen mee aan de wedstrijd, omdat ze veel belang hechten aan energiebesparing. Agricola: "Met deze wedstrijd krijgen we inzicht in ons energieverbruik en weten we ook waar we op kunnen besparen.”
De deelnemende bestuurders gaan vier weken thuis aan de slag met een apparaatje dat op elk moment laat zien hoeveel stroom er in huis wordt verbruikt. Ze krijgen tips en ondersteuning bij het besparen. Hun energieverbruik tijdens de wedstrijdperiode wordt vergeleken met het verbruik in dezelfde periode in het vorige jaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.