Nieuws

Man uit Hardenberg valt vrouwen telefonisch lastig met dierengeluiden

Hardenberger valt vrouwen telefonisch lastig
Hardenberger valt vrouwen telefonisch lastig
Een man uit Hardenberg is aangehouden omdat hij tientallen vrouwen in Overijssel, Drenthe en Gelderland in een half jaar tijd twaalfduizend keer telefonisch zou hebben gestalkt. Tijdens de telefoongesprekken maakte de man erotische opmerkingen en dierengeluiden.
Elf vrouwen deden aangifte van het telefonisch stalken. De politie is na een aantal aangiften in Hoogeveen een onderzoek gestart. Daaruit bleek dat de vrouwen met meerdere mobiele telefoons zijn gebeld. Het spoor leidde uiteindelijk naar een 44-jarige man uit Hardenberg.

12.000 keer bellen met tientallen vrouwen

De politie heeft het belgedrag van de man bekeken en concludeert daaruit dat hij van augustus 2012 tot maart 2013 via verschillende nummers zo'n honderd vrouwen heeft gebeld. In totaal belde hij 12.000 keer. Ook na maart bleef hij bellen naar vrouwen in Overijssel, Drenthe en Gelderland.
De man is dinsdag aangehouden en heeft inmiddels bekend. Hij verklaarde opgewonden te raken van dit soort telefoontjes. Hij zit nog steeds vast en wordt morgen geleid voor de Rechter Commissaris.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.