Nieuws

Werknemers AkzoNobel verzetten zich tegen sluiting vestiging Deventer

AkzoNobel in Deventer moet sluiten
AkzoNobel in Deventer moet sluiten
De tweehonderd werknemers van AkzoNobel die hun baan verliezen door sluiting van het bedrijf in Deventer gaan onderzoeken of de productielijn in Deventer kan blijven bestaan. Zij worden daarin gesteund door FNV Bondgenoten.
Het overleg met kaderleden, ondernemingsraad en betrokken werknemers gisteren leidde er toe dat werknemers aan vakbonden en ondernemingsraad gevraagd hebben om zich niet op voorhand neer te leggen bij een sluiting van de productielocatie van AkzoNobel in Deventer. Besloten werd om in de komende weken de ondernemingsraad te laten onderzoeken of en zo ja op welke wijze de productie in Deventer kan blijven voortbestaan. Mocht dat een reële optie zijn, dan zullen werknemers zich daar hard voor maken.
Voor de vakbond is het een grote zorg dat veel werknemers van AkzoNobel Deventer ouder dan 50 jaar zijn. Het vooruitzicht dat veelal oudere werknemers op straat komen te staan leidt tot enorme boosheid en teleurstelling onder het personeel. Deze groep heeft vrijwel geen kans om op de arbeidsmarkt een andere baan te vinden. Vandaar dat alles in het werk moet worden gesteld om sluiting van de Deventer vestiging te voorkomen, aldus  de FNV. 

Vakbonden willen Sociaal Plan

Daarnaast willen vakbonden met AkzoNobel een Sociaal Plan overeenkomen voor het geval het voortbestaan van de productie in Deventer geen optie is. Werknemers gaven te kennen het huidige Mobiliteitsplan van AkzoNobel onvoldoende te vinden en willen dat er betere afspraken gemaakt gaan worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.