Nieuws

Twee jaar cel voor straatroof in Zwolle

Twee jaar voor straatroof in Zwolle
Twee jaar voor straatroof in Zwolle
De rechtbank in Zwolle heeft twee Zwolse broers veroordeeld tot celstraffen van 2 jaar en een minderjarige medeverdachte tot een jeugddetentie van 15 maanden waarvan 5 voorwaardelijk, wegens een beroving in een Zwols park in de wijk Holtenbroek. Bij de beroving werd geschoten en moesten de slachtoffers zich uitkleden.
Aan de beroving is een machtsstrijd tussen twee groepen Antillianen voorafgegaan. Dat bleek twee weken geleden bij de behandeling van de strafzaak tegen de drie mannen.
In de Zwolse wijk Holterbroek zouden de twee groepen elkaar naar het leven hebben gestaan, een groep jongeren uit Curaçao en ene groep uit Bonaire. Daarbij zou vuurwapengebruik niet geschuwd worden, stelde het Openbaar Ministerie toen. De veroordeelde mannen horen tot de 'Curaçao'-groep, de slachtoffers tot de 'Bonaire'-groep.
De zaak kwam pas maanden later aan het rollen toen de broer van één van de slachtoffers zich meldde bij de politie.- Hij vertelde dat hij twee avonden na de schietpartij in zijn been was geschoten bij een confrontatie met de 'Curaçao' groep. De man was verhaal komen halen en werd ervan verdacht dat hij als eerste had geschoten. De rechtbank sprak de man daarvan vrij wegens gebrek aan bewijs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.