Nieuws

Actueel debat topsport of breedtesport in Hengelo

In de Hengelose bibliotheek werd donderdagavond het debat topsport of breedtesport gehouden. De bijeenkomst stond al maanden op de agenda, maar werd plots actueel nu het voortbestaan van de FBK-Games onzeker is geworden.
Met enige regelmaat organiseert de stichting Het Debat een bijeenkomst waar uiteenlopende zaken worden besproken. Donderdagavond stond topsport of breedtesport op de agenda. Gastspreker was bijzonder hoogleraar sportsociologie Koen Breedveld van de Radboud Universiteit Nijmegen en het Mulier Instituut. Naast wethouder Lievers van Hengelo waren er ook wethouders uit andere Twentse gemeenten en afgevaardigden van betaaldvoetbalverenigingen aanwezig. FBK-Gamesdirecteur Kloosterman zat ook in de zaal, maar wilde niet ingaan op de actuele ontwikkelingen rondom het FBK-stadion. Eerder deze week besloot het Hengelose college om het stadion te laten verbouwen tot voetbalstadion. Dat zou het einde betekenen van de FBK-Games.
Kloosterman wil eerst de stukken goed doorlezen en verwees naar vrijdag. Dan komt de organisatie van de FBK-Games met een reactie.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.