Nieuws

Interview advocaat Jan Vlug genomineerd voor Sonja Barend Award

Advocaat Jan Vlug
Advocaat Jan Vlug
Het interview dat advocaat Jan Vlug uit Deventer met Nieuwsuur-presentator Twan Huys had over Jasper S. is genomineerd voor de Sonja Barend Award. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor het beste interview van het afgelopen seizoen. Vlug was advocaat van Jasper S. die ten tijde van het interview werd verdacht van de moord op Marianne Vaatstra.
Het interview vond plaats op 6 december 2012, de dag dat Jasper S. de moord op Marianne Vaatstra bekende. Marianne Vaatstra werd op 1 mei 1999 levenloos gevonden in een weiland vlakbij Veenklooster. Jasper S. zweeg jarenlang over de moord, maar werd uiteindelijk toch aangehouden na een groot dna-onderzoek onder ruim achtduizend mannen in de omgeving van de plek van de moord.
In het interview van 6 december 2012 praten Jan Vlug en Twan Huys onder meer over waarom Jasper S. meedeed aan het onderzoek, terwijl hij wist dat hij daardoor zou worden aangewezen als dader. Ook wordt gesproken over het onderzoek en het bewijs in de zaak. Jasper S. werd in april dit jaar veroordeeld tot 18 jaar celstraf voor verkrachting en moord.
Volgens Vlug was het voor hem logisch om de zaak op deze manier voor het voetlicht te brengen. In Nederland was het beeld ontstaan van een monster, terwijl het volgens Vlug een goedmoedige man was die iets heel ergs had gedaan.
Voor de Sonja Barend Award zijn 12 kanshebbers. De prijs wordt 14 oktober uitgereikt. Het interview is via deze link te zien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.