nieuws

Opnieuw brief tegen opslag vuurwerk in Enschede

Opnieuw brief over Dream Fireworks
Opnieuw brief over Dream Fireworks
Opnieuw is in de wijken in de buurt van vuurwerkbedrijf Dream Fireworks in Enschede een brief verspreid met de oproep bezwaar te maken tegen uitbreidingsplannen van de opslag.
In tegenstelling tot de vorige brief is deze niet anoniem verspreid maar ondertekend door een buurtbewoonster, dezelfde die de eerste brief heeft verstuurd. Zij roept in de tweede brief op individueel bezwaar te maken tegen de uitbreiding van de opslag, omdat ze heeft begrepen dat een gezamenlijk bezwaar minder sterk is.
De vuurwerkopslag aan de Lenteweg wil uitbreiden naar een opslag van 50 naar 350 ton vuurwerk. Dat ligt gevoelig in Enschede. De gemeente heeft in twee informatieavonden geluisterd naar de bezorgde bewoners en zoveel mogelijk informatie te geven. De bezorgdheid is er echter niet door weggenomen.
Tijdens de avonden kon het betoog van oud-directeur Bakker van het ontplofte SE Fireworks rekenen op applaus van de aanwezigen. Bakker vindt dat de gemeente onnodige risico's neemt. Hoewel zijn vuurwerkbedrijf in 2000 is ontploft, en hij ook in hoger beroep medeschuldig is bevonden aan de dood van 23 mensen, werpt hij zich nu op als deskundige op het gebied van vuurwerk en veiligheid.
Niet iedereen in de wijken rond de Lenteweg is bezorgd. Een aantal mensen spreekt van stemmingmakerij door de brieven en onjuiste informatie in
Het college van burgemeester en wethouders besluit komende dinsdag of het vuurwerkbedrijf de vergunning krijgt voor de uitbreiding. Burgemeester Den Oudsten zei eerder deze week dat het optreden van Bakker geen invloed heeft op de besluitvorming.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.