Nieuws

Vrijspraak echtpaar in Nijverdal voor seks met buurmeisje

Vrijspraak voor echtpaar
Vrijspraak voor echtpaar
De rechtbank in Almelo heeft een echtpaar uit Nijverdal vrijgesproken van ontucht met een 17-jarig buurmeisje, 12 jaar geleden. De vrijspraak werd door het echtpaar met grote blijdschap aangehoord.
Het voormalige buurmeisje kwam al van jongs af aan bij het echtpaar over de vloer. Toen ze ouder werd ontstond er een hechte vriendschap tussen haar en haar buurvrouw. Uiteindelijk gingen de twee samen uit, bezochten ze festivals en gebruikten samen XTC. Dat leidde tot seksueel contact tussen de 17-jarige en haar buren. Het echtpaar heeft altijd gezegd dat dat volledig vrijwillig ging.

Stalking en bedreiging

De zaak kwam pas jaren later aan het rollen toen het echtpaar melding deed bij de politie van stalking en bedreiging door hun voormalige buurmeisje. Bij de politie vertelden ze over de seksuele contacten.
Het voormalige buurmeisje werd vervolgens benaderd en deed aangifte waarin ze aangaf dat ze niet gedwongen werd, maar dat ze zich wel gedwongen voelde tot de seks.

Twee weken geleden eiste de officier van justitie een voorwaardelijke gevangenisstraf van een half jaar tegen het echtpaar. Volgens de rechtbank is uit niets gebleken dat er sprake was van dwang.
Het echtpaar werd verweten dat die misbruik had gemaakt van de afhankelijke positie van het meisje. Van die afhankelijke positie is niets gebleken. Dan rest volgens de rechtbank alleen vrijspraak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.