Nieuws

PvdA Enschede: 'Voorstel voldoet niet, sociaal zwakkeren niet gespaard'

'Voorgestelde bezuinigingen voldoen niet'
'Voorgestelde bezuinigingen voldoen niet'
Het college van Enschede moet zijn huiswerk overdoen. Het nu voorgestelde pakket aan bezuinigingsmaatregelen voldoet niet; de sociaal zwakkeren worden niet gespaard.
Daarmee reageert fractievoorzitter Van Lier van de grootste fractie in Enschede op de bezuinigingsvoorstellen van de gemeente Enschede voor 2015 tot en met 2017. Enschede moet 16 miljoen bezuinigen en heeft voorstellen gedaan voor 20 miljoen. De PvdA heeft grote moeite met die voorstellen.
De fractie beseft dat er vanwege de hachelijke financiële situatie drastische keuzes gemaakt moeten worden, maar dat er ook sociaal bezuinigd moet worden. "Dit betekent dat mensen met lage inkomens zoveel mogelijk worden ontzien. De nu voorgestelde bezuinigingen op inkomensondersteuning en vermindering van de kwijtschelding van gemeentelijke lasten voor lage inkomens voldoen niet aan dit door ons gestelde criterium."
Van Lier draagt burgemeester en wethouders om verder te zoeken naar bezuinigingsmogelijkheden. Hij vindt bijvoorbeeld dat het college niet goed heeft onderzocht of er bespaard kan worden op grote bouwprojecten, bijvoorbeeld door die uit te stellen. 
Maandag praat de politiek in Enschede voor het eerst over de bezuinigingsvoorstellen van het college. Het is nog onduidelijk hoe de andere fracties over die voorstellen denken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.