Nieuws

Knappe zege van FC Twente Vrouwen op Standard Luik

Op overtuigende wijze hebben de vrouwen van FC Twente vrijdagavond de Belgische kampioenskandidaat Standard Luik verslagen. Op het veld van ATC'65 in Hengelo werd het 4-2.
Na een kwartier spelen kwam de ploeg van FC Twente trainer Arjan Veurink op voorsprong door een doelpunt van Ellen Jansen. Twente was heer en meester in de eerste fase van de wedstrijd. De 2-0 liet dan ook niet lang op zich wachten. Na een mooie actie van Jill Roord was Shanice van de Sanden na zeventien minuten trefzeker.
De tegentreffer van Vanity Lewerissa kwam even later dan ook redelijk uit de lucht vallen. Een kwartier voor de pauze werd een afstandsschot van Teesa Wullaert van richting veranderd en kwamen de Belgen langszij. Toch kon Twente met een voorsprong gaan rusten, Anouk Dekker tekende voor de 3-2
In de tweede helft liet Shanice van de Sanden zien waarom zij is opgeroepen voor het Nederlands elftal. Na een prachtige solo stelde zij de winst veilig, hoewel Standard in het tweede bedrijf wel meer grip op de wedstrijd kreeg.
Door de overwinning op Standard Luik blijven de FC Twente Vrouwen de koploper in de BeNe League.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.