Heracles onderuit bij promovendus Cambuur

Heracles Almelo heeft zaterdagavond het duel bij promovendus SC Cambuur met 2-0 verloren en leed daarmee de derde nederlaag van het seizoen in de eredivisie.
In een slordige eerste helft waren er voor beide ploegen enkele kansen. Voor Heracles wisten onder andere Rosheuvel, Linssen en Tannane het doel niet te vinden. Aan de andere kant probeerde Lukoki het met een kopbal, maar Pasveer kon vangen. Na een kans voor Bruns was het aan de andere kant wel raak. Eerst bracht Pasveer nog redding op een inzet van Hemmen, maar kort daarna kopt hij de Frieze ploeg wel op voorsprong, 1-0 was ook de ruststand.
Na rust was Bruns opnieuw kansrijk, maar zijn inzet ging naast. Lukoki vond aan de andere kant Pasveer op zijn weg en zag Hemmen de rebound ook niet binnenwerken. Heracles ging wel op jacht naar de gelijkmaker, maar grote kansen creëerde de ploeg niet. Ook de ingevallen nieuwelingen (Uth, Bel Hassani en Cziommer) konden daar niets aan veranderen. Cambuur was dicht bij de tweede treffer, maar Brands raakte de paal. Kort voor het einde was het wel raak. Ritzmaier zag zijn voorzet van richting worden veranderd door Davidson en daardoor in het doel belanden.

SC Cambuur - Heracles Almelo 2-0

1-0 Michiel Hemmen (42)
2-0 Jason Davidson (88/eigen doelpunt)
Arbiter: Van Sichem
Geel: Davidson, Bakker, Koenders, Schenkeveld
SC Cambuur: Nienhuis, Droste, Leeuwin, Van der Laan, Bijker (Pereira/75), El Makrini, Bakker, Ritzmaier (Dijkstra/90), Lukoki, Hemmen, Feldballe (Brands/67).
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Koenders, Schenkeveld, Davidson, B. Rienstra, Quansah (Cziommer/76), Bruns, Rosheuvel (Bel Hassani/70), Tannane (Uth/46), Linssen.